«Манчестер Юнайтед» – переможець Ліги Європи. Аналітика матчу

«Манчестер Юнайтед» зумів виграти Лігу Європи і став п’ятим клубом в історії, котрому вдалося виграти усі три європейські трофеї – Кубок кубків, Кубок чемпіонів, Кубок УЄФА/Ліга Європи. До цього подібне вдавалося лише «Аяксу», «Баварії», «Ювентусу» та «Челсі».

Жозе Моуріньйо зіграв у своєму стилі. Його команда швидко забила гол – на 18-й хвилині Погба не сильно вдарив по центру, однак рикошет від Санчеса дезорієнтував голкіпера «Аякса» і м’яч залетів у ворота.

Молодь «Аякса» (середній вік команди всього 22 роки) помітно нервувала, часто помилялася у простих ситуаціях і лише наприкінці тайму заспокоїлась. «Аякс» більше володів м’ячем (67% проти 33%), але реальної загрози не створював. «Манчестер» грамотно закрився і навіть не особливо прагнув контратакувати. Сценарій гри повністю влаштовував «Червоних дияволів».

У матчі було багато боротьби, сумбуру і мало футболу. На початку другого тайму «МЮ» збільшив свою перевагу. Генріх Мхітарян першим зорієнтувався у штрафному майданчику суперника після подачі кутового, і стоячи спиною до воріт, якимось дивним дотиком (схожим на «махи ногами», які всі роблять на уроках фізкультури) переправив м’яч у сітку воріт. Йшла 48-ма хвилини гри, але вже було зрозуміло, що «МЮ» своє не відпустить.

«Аякс», замість того, щоб активізуватись, продовжував «катати» м’яч, марно намагаючись через короткий пас пройти до воріт через центр. За 40 хвилин голландці спромоглися створили лише один напівмомент. Більше того, «МЮ» мав усі шанси забити третій гол: Лінгард втік зі своєї половини поля, але, наблизившись до голкіпера, замешкався і його наздогнав захисник. Навіть в останні 10 хвилин гри «Аякс» не створив бодай примітивної навали на ворота «МЮ».

2:0 – цілком заслужена та закономірна перемога команди Жозе Моуріньйо. У цьому фіналі усе вирішив досвід та прагматичний розрахунок португальського тренера та його команди.

Ліга Європи
Фінал
«МЮ» – «Аякс» 2:0
Голи: 0:1 – Погба (18), 0:2 – Мхітарян (48)

Ярослав ТИМОШИК

Фото Getty Images

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *