Кенійський бігун, якого не хотіли пускати в Україну, переміг на Харківському марафоні

Кенійський бігун Серем Бенджамін Кіпроп, якого з труднощами впустили до Україну прикордонники, встановив новий рекорд Харківського міжнародного марафону. Спортсмен пробіг 42 км за 2 години 18 хвилин і 13 секунд (попередній рекорд 2:23:01). Про це повідомляє міськрада Харкова.

“Траса досить хороша, хоча і були неприємні підйоми. Але особливих проблем я не відчув і дуже задоволений, що показав хороший результат. Я рівномірно розподілив сили по всій дистанції, така була моя тактика. До речі, підтримка глядачів була прекрасною”, – розповів після фінішу рекордсмен.

Друге місце в марафоні здобув харків’янин Дмитро Пожевілов (2:28:40), а третє – Сергій Попов з Києва (2:34:18).

“Перша половина дистанції далася легко, але друга через спеку виявилася важчою. Змагатися з кенійцем – це нереально, ми на різних рівнях, вони природжені бігуни. Але своїм результатом я задоволений, тому що траса була не з легких. А атмосфера на марафоні дуже сподобалася, харків’яни нас підтримували”, – розповів Дмитро Пожевілов.

Серед жінок першою фінішувала Тетяна Вілісова з Дніпра (2:51:45), другою – Ольга Донченко з Харкова (3:05:43), третьою – Пріска Джемутаі з Кенії (3:10:02).

Як повідомляють організатори, у V Харківському Міжнародному марафоні взяли участь більше 10 тисяч спортсменів – представники 25 країн. Траса забігу прокладена центральними вулицями Харкова.

Нагадаємо, під час прильоту кенійських марафонців до Києва стався скандал. В аеропорту “Бориспіль” їх затримали прикордонники і протримали всю ніч.

Хоча у спортсменів були візи, запрошення від Міністерства молоді та спорту, мерії міста Харкова та організаторів марафону, прикордонники вирішили їх не пускати і депортувати на батьківщину. Підстава відмови – недостатньо коштів для перебування в Україні, хоча перебування атлетів в Україні забезпечує українська сторона.

Під час відльоту кенійцям поставили штамп про відмову в]їзду в Україну, тож відвідати нашу країну вони більше не зможуть.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *