Ілля Кваша здобув «золото» на домашньому чемпіонаті Європи зі стрибків у воду

Українцеві не було рівних у змаганнях на метровій вишці.

Першу золоту нагороду для збірної України на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду, який триває у Києві, здобув Ілля Кваша. Наш спортсмен у стрибках з однометрової вишки набрав 431.75 бала – цього виявилося достатньо, аби перемогти. Друге місце дісталося німцю Патріку Гаусдінгу. Трійку призерів замкнув француз Матьє Россе.

Ще один українець Олег Колодій був дуже близьким до «бронзи», але у підсумку посів четверте місце. Що стосується тріумфатора – то для Іллі Кваші київське «золото» стало дев’ятим на чемпіонатах Європи. Кваша вкотре довів, що в останні роки є одним з найкращих стрибунів у воду в світі.

Таким чином у скарбничці української команди вже чотири нагороди. Нагадаємо, раніше «бронзу» виборола українська пара Валерія Люлько і Софія Лискун (синхрон, 10 м). Ще дві срібні медалі здобули: Олександр Горшковозов та Вікторія Кесар у командних змаганнях (вишки 3 та 10 м), а також Вікторія Кесарь і Станіслав Оліферчик у стрибках з триметрового трампліну.

У нашої команди ще будуть шанси поборотися за нові медалі. Так, до фіналу в індивідуальних стрибках з триметрового трампліну пробилися ще дві українки: Анна Письменська та Анастасія Недобєга. Сподіваємося, у фіналі хтось із наших дівчат, а, можливо, одразу двоє опиняться на п’єдесталі.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *