Футбольний «бан» Мішеля Платіні триватиме надалі

Як повідомляє ВВС, Вищий суд Швейцарії відхилив апеляцію колишнього президента УЄФА на його чотирирічне відсторонення від футбольної діяльності.

Легендарний французький футболіст не зумів переконати суд, що заборона займатися футбольною діяльністю упродовж чотирьох років – занадто суворе покарання. Мішель Платіні подав апеляцію, аби переглянути рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни, винесеного у травні минулого року. Однак апеляція провалилася. Вищий суд Швейцарії не повірив доказам та аргументації Платіні та залишив чинний вирок без змін.

Французу навряд чи варто нарікати, адже Спортивний арбітражний суд і так вдвічі скоротив термін дискваліфікації колишнього президента УЄФА. Нагадаємо, спочатку Платіні дискваліфікували на 8 років, згодом зменшили цей термін до 6 років, а пізніше взагалі обмежилися 4 роками відсторонення від футбольної діяльності.

Уся ця «каша» з відстороненням Мішеля Платіні «заварилася» ще у 2011 році. Тоді Платіні отримав транш від ФІФА на суму 2 мільйони швейцарських франків. Переказ коштів, незважаючи на протести триразового володаря «Золотого м’яча», визнали незаконним. Президента УЄФА та очільника ФІФА Йозефа Блаттера звинуватили в корупції та відсторонили від футбольної діяльності.

Повернутися до роботи Платіні зможе не раніше травня 2020 року. На той час французу буде 66 – абсолютно не «пенсійний вік» для футбольного функціонера.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *