Фотогалерея: миттєвості міжнародної велогонки «Race Horizon Park 2019». Україна: 23 – 26 травня

«Race Horizon Park 2019». Післямова до велогонок

Упродовж чотирьох днів вирувало спортивне свято – столиця України, а також селище Чабани Києво-Святошинського району з 23 по 26 травня приймали чоловічу та жіночу міжнародну велогонку «Race Horizon Park 2019». Це була серія конкурентних перегонів.

Змагання вже стали традиційними і сприймаються глядачами, як щось звичне, без чого не можна обійтися, що неодмінно має бути присутнім під час святкування Дня Києва. Звичайно, до організації цього масштабного дійства докладено величезних зусиль, проведено десятки ділових зустрічей, офіційних перемовин… Але ж свято того варте! І його щороку створює для усіх нас Федерація велосипедного спорту України, президентом якої є Олександр Башенко.

Приємно, що географія «Race Horizon Park» постійно розширюється, зокрема сьогодні ми побачили на дистанціях команди з Бразилії, Ізраїлю, Туреччини, інших країн. Не виключено, що в недалекому майбутньому на київські старти вийдуть і велогонщики з Японії. У цьому переконаний генеральний директор автомобільної компанії «Субару Україна» Канеко Такаші, спонсор «Race Horizon Park».

Зазвичай, високий клас показали білоруські спортсмени. Майже щороку вони піднімаються на п’єдестал пошани. Ось і нині в гонці «Kyivska Sotka Women Challenge» «срібло» і «бронзу» вибороли Інна Савенко і Анна Терех з Білорусі. Савенко є вихованкою відомої білоруської велогонщиці, восьмиразової чемпіонки світу зі змагань на велотреку Наталії Цилінської.
-Інна – дуже талановита спортсменка, дівчина з характером, яка здатна досягати великих успіхів, – говорить Наталія Цилінська, яка перебувала на цих змаганнях.

Але ж і наші україночки – супергонщиці! Ольга Шекель, Олена Шарга заслуговують гучних оплесків. 23 травня в «Chabany Race» вони були кращими з кращих, в підсумку – перше і друге місце. Це ж вона, наша Олена разом із синочком Давидом (йому 2,4 роки) була на п’єдесталі пошани в Чабанах.

26 травня у Києві, в перегонах «VR Women ITT» Олена Шарга посіла третє місце. Знову нагорода!

Вітаємо також з успішним виступом і Валерію Кононенко, і Тетяну Рябченко.

Таким як Ольга Шекель, Олена Шарга, Валерія Кононенко, Тетяня Рябченко рано чи пізно має посміхнутися олімпійська удача і вони привезуть на батьківщину медалі найвищого ґатунку. А Олімпіада-2020 в Японії і не за горами. Тому надзвичайно важливо сьогодні, під час таких змагань як «Race Horizon Park 2019» здобувати очки для участі в Олімпіаді, говорить президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко. Саме ці, київські, перегони принесли до скарбнички українських гонщиків 300 очок. Це круто!

Порадували київську публіку й українські велогонщики – Андрій Василюк, Віталій Буц, Єгор Дементьєв, Олексій Касьянов, які також піднімалися на п’єдестал пошани.

Перегони завершилися. Молодці! І ми з оптимізмом кажемо: до нових зустрічей! До нових стартів!

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *