«Динамо» продало Андрія Ярмоленка до «Боруссії» (Дортмунд)

Німецький клуб офіційно оголосив про придбання українського футболіста на своєму сайті.

Нарешті мрія Андрія Ярмоленка перейти до топ-чемпіонату здійснилася. І хоча Андрій завжди хотів грати в Англії, перехід до одного з грандів німецького футболу – дортмундської «Боруссії» – можна вважати справжнім успіхом як для самого футболіста, так і для київського «Динамо».

Ярмоленко підписав контракт на 4 роки – до 30 червня 2021-го. Гратиме українець під номером «9». Фінансові деталі угоди не розголошуються, але експерти оцінюють суму трансферу в 25–30 млн євро. Так дорого «Динамо» не продавало ще нікого. Попереднім трансферним рекордом киян був продаж Андрія Шевченка до «Мілану» за 25 млн доларів.

«Андрій – гравець, за яким ми тривалий час спостерігали і який тривалий час був лідером як у клубі, так і в національній збірній України», – розповів спортивний директор «Боруссії» Міхаель Цорк.

«Я дуже вдячний «Динамо» (Київ) за виконання своєї мрії – мати можливість перейти у великий європейський клуб! Я буду працювати на кожному тренуванні, щоб допомогти BVB у досягненні її кінцевої мети», – цитує слова Ярмоленка офіційний сайт «Боруссії».

Андрій Ярмоленко

Цей трансфер можна оцінити, як дуже позитивний для всіх сторін. Ярмоленко матиме можливість проявити себе на високому рівні. «Боруссія» отримала сформованого, сильного футболіста, який допоможе клубу у вирішенні його завдань. «Динамо» непогано заробило на трансфері. За ці гроші київський клуб може безбідно «прожити» кілька сезонів. Окрім того, кияни суттєво розвантажили свою зарплатну відомість.

Ні для кого не секрет, що Андрій був найоплачуванішим футболістом у Києві. За інсайдерською інформацією, сума його зарплатні в «Динамо» з кожним роком збільшувалася на 1 млн євро і з 1 січня 2018-го мала складати 6 млн. Також відхід Ярмоли з «Динамо» дасть можливість у всій красі проявити себе молодим, талановитим вихованцям столичного клубу.

Свою готовність допомогти Андрієві адаптуватися у новій країні підтвердили українці, які грали у Бундеслізі. Так, Андрій Воронін, коментуючи перехід Ярмоли до «Боруссії», розповів, що без проблем допоможе екс-партнеру по збірній України із вивченням німецької мови. У свою чергу Євген Коноплянка, який виступає за «Шальке», привітав Андрія з трансфером.

«Я знав, що все буде добре, так що вітаю його. Я дуже радий за нього», – розповів Женя. До речі, між Гельзинкірхеном, де мешкає Коноплянка, та Дортмундом – півгодини їзди на авто. Очевидно, що українці часто навідуватимуться один до одного. Коноплянці є, що розповісти та чим поділитися з Андрієм.

Сьогодні, 29 серпня, Ярмоленко має повернутися до України та приєднатися до національної збірної, яка у Харкові розпочала підготовку до матчу відбору на ЧС-2018 проти збірної Туреччини.

Нагадаємо, гра проти турків відбудеться у суботу, 2 вересня. Початок зустрічі о 21:45.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *