Фінал Ліги чемпіонів-2020 прийматиме Стамбул

На засіданні виконкому Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), який відбувся у Києві, вирішили віддати фінал Ліги чемпіонів в 2020 році турецькому Стамбулу. Матч відбудеться на Олімпійському стадіоні імені Кемаля Ататюрка (на фото).

Претендентами на проведення фіналу Ліги чемпіонів-2020 році були дві арени – Олімпійський стадіон у Стамбулі і “Да Луж” у португальському Лісабоні, який приймав фінал найпрестижнішого клубного турніру Європи в 2014 році. Вибір був зроблений на користь турецької майданчика.

Стадіон імені Ататюрка був відкритий у 2002 році і може приймати 76 тисяч глядачів. У 2005 році на ньому вже проходив фінал Ліги чемпіонів, коли англійський “Ліверпуль” у серії післяматчевих пенальті переміг італійський “Мілан”.

Варто відзначити, що Стамбул прийматиме турнір, який проводиться під егідою УЄФА, другий рік поспіль. У 2019 році в найбільшому місті Туреччини відбудеться матч за Суперкубок УЄФА, який відбудеться на стадіоні “Водафон Арена”.

Фінал Ліги Європи в 2020 році відбудеться в Польщі на арені “Енергія Гданськ”, яка може вмістити 43 тисячі глядачів. Ця арена є домашнім стадіоном клубу “Лехія”, який в минулому сезоні посів 13 місце у національній першості Польщі.

Традиційний матч між переможцями двох головних турнірів УЄФА в рамках Суперкубку сезону-2019/20 відбудеться в Порту на стадіоні “Драгау”.

Нагадаємо, що фінальний матч Ліги чемпіонів сезону-2018/19 відбудеться в Мадриді на новому стадіоні футбольного клубу “Атлетіко” – “Ванда Метрополітан”. Ця арена, відкрита в 2017 році, може прийняти 68 тисяч глядачів. 1 квітня 2018 року на цьому стадіоні вперше пройшов фінал Кубку Іспанії, в якому “Барселона” перемогла “Севілью” (5:0).

Фінал наступного розіграшу Ліги Європи відбудеться 29 травня 2019 року на Олімпійському стадіоні в Баку, який вміщає 69 870 людей. Для столиці Азербайджану це буде перший досвід проведення великого футбольного заходу напередодні матчів Чемпіонату Європи з футболу 2020 року, які також відбудуться в Баку.

Нагадаємо, що фінальний матч Ліги чемпіонів 2018 року між мадридським “Реалом” і англійським “Ліверпулем” відбудеться 26 травня на НСК “Олімпійський” у Києві. Початок зустрічі о 21:45.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *