Федерацію велоспорту очолив Олександр Башенко

Сьогодні, 20 липня, відбулася позачергова виборча конференція Федерації велосипедного спорту України. Її ініціатором виступив президент Федерації Олександр Башенко, який заявив, що “з метою «забезпечення чесних, прозорих та неупереджених виборів президента ФВСУ» склав повноваження з 8 липня 2018 року».

На переконання Башенка, Федерація має стати рушійною силою реформаторських перетворень у даному виді спорту, вона повинна перестати бути у ролі прохача, обиваючи пороги чиновників Мінмолодьспорту й випрошуючи кошти для розвитку велосипедного спорту. В державі нарешті має запрацювати система цивілізованого ставлення до спорту, як у світі, на цьому й має зосередити зусилля ця громадська організація.

Башенко неодноразово закликав колег бути принициповими й наполегливими у відстоюванні інтересів велосипедного спорту, діяти за велінням серця, а не так, як підказують “рєшали”, і це стане запорукою прогресивних змін.

Напедодні конференції Башенко сказав, що готовий позмагатися за пост президента Федерації у чесній боротьбі, аргументуючи план дій, він також наголошував, що головними дійовими особами у цій організації є саме люди, а не функціонери, і що до їхніх думок потрібно прислуховуватися.

“Якщо Федерація – це справді сила, тоді її почують і держава, і спонсори, і уся спільнота», – упевнений Башенко.

Сьогодні на позачерговій конференції президентом Федерації велосипедного спорту знову обрано Олександра Башенка, з чим його і вітає “Український репортер”.

Як повідомила нашій редакції генеральний секретар Федерації велосипедного спорту Тетяна Дзядевич, за Башенка віддали свої голоси 12 делегатів із 20 осіб, які голосували, семеро – проти, один утримався. Олександр Башенко розповів про свою програму дій на цій посаді, акцентувавши увагу на тому, що Федерація повинна задавати тон у велоспорті, бути потужною та впливовою організацією, з якою мають рахуватися усі, в тому числі державні структури.

Першим віце-президентом Федерації було обрано відомого українського велогонщика Андрія Гривка. Голосування було таємним.

Делегати обрали також голову колегії суддів Федерації велосипедного спорту – нею стала Наталія Фігурська.

Зазначимо також, що за оосновного конкурента Олександра Башенка – Ярослава Поповича – віддали голоси семеро делегатів форуму. Попович у виступі представив програму розвитку велоспорту в Україні, а в разі перемоги на виборах пообіцяв навіть переїхати проживати з Італії до України.

На цьому форумі ключовим було не лише обрання нового керівництва, а й обговорення низки проблених питань. Так, до статуту Федерації було внесено чимало суттєвих змін, які, на думку делегатів, сприятимуть розвиткові велоспорту, нададуть динамізму в роботі Федерації.

На фото: Олександр Башенко. Фото “Українського репортера”

На цю тему також читайте:

Відеоінтерв’ю з Олександром Башенком дивіться тут

https://www.facebook.com/ukrreporter/videos/1041767542664487/?t=7

ЮТУБ:

https://www.youtube.com/watch?v=jkP2dtS364Q

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *