Еліна Світоліна перемогла на турнірі в Торонто і піднялася на рекордне 4-е місце в рейтингу

Це вже п’ята перемога українки на турнірі серії WTA у цьому сезоні.

Після того, як Світоліна декласувала легендарну Венус Вільямс, про що повідомляв «Український репортер», Еліна буквально катком пройшлася по інших суперницях і перемогла на турнірі в Торонто.

У 1/4 фіналу українка здолала іспанку Габрін Мугурусу. Через негоду цей матч розтягнувся на два дні. У перший день іспанка виграла перший сет 6:4, але розпочалася скажена злива і продовження матчу відклали. Відпочивши менше доби, суперниці знову вийшли на корт. Цього разу наша тенісистка була сильнішою і впевнено виграла два сети. У підсумку перемога Світоліної 4:6, 6:4, 6:3.

У півфіналі харків’янка просто знищила на корті румунку Сімону Халеп – 6:1, 6:1. Еліні знадобилося всього 56 хвилин, аби пробитися до фіналу.

Вирішальний матч турніру і принциповий суперник – Каролін Возняцкі з Данії. Ця суперниця останніми роками досить часто зустрічається на кортах. Цього разу успіх був на боці українки. У першому сеті Кароліна ще так-сяк нав’язувала боротьбу нашій тенісистці – 6:4 на користь Світоліної.

А от у другому сеті українка грала просто неперевершено. Еліна зі старту виграла два швидких брейки і повела в рахунку 3:0. За такої переваги українки Возняцкі склала зброю. Еліна спокійно довела сет до розгрому – 6:0. У підсумку – перемога Світоліної 6:4, 6:0.

«Мені ще потрібен час, щоб все усвідомити, тому що за останні два дні я провела багато матчів, і це дуже важко. Сьогодні спекотно, так що мені було непросто. Я дуже рада, що все закінчилося і я взяла титул – це робить момент ще приємнішим.

Після першого гейму першого сету я була дуже втомленою і знала, що мені потрібно повністю вкластися, тому що Каролін майже не помиляється. Щоб вичавити з неї невимушену помилку, потрібно дуже добре попрацювати. Я вирішила, що буду грати кожен м’яч і залишу на корті все.

Тому в емоційному плані мені стало легше, коли я виграла перший сет. У другому я грала все краще і краще. Я не могла повірити, що все скінчилося, і я в підсумку взяла трофей», – поділилася враженнями від фінального матчу Світоліна.

Перегравши у фіналі Возняцкі, Світоліна обійшла датчанку у світовому рейтингу, потіснивши її з четвертої позиції. Це новий особистий рекорд Світоліної та всього жіночого українського тенісу. У той же час Світоліна повторила всеукраїнський рекорд. У 1994 році тоді ще 19-річний Андрій Медведєв три тижні поспіль протримався на 4-му місці в рейтингу ATP.

Нгадаємо, для Еліни перемога в Торонто вже стала п’ятою за цей рік. Причому три з п’яти перемог Світоліна здобула на найпрестижніших турнірах серії Premier 5.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *