Допінг: російські біатлоністи “нахімічили”

Спортсменів з РФ укотре спіймали на вживанні допінгу.

Цього разу у використанні недозволених медичних препаратів підозрюють 31-го російського біатлоніста.

Про це заявив голова Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андрес Бессеберг.

Скандал спалахнув після оприлюднення незалежною комісією Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) другої частини доповіді про використання допінгу в Росії. Зокрема, йдеться про те, що понад тисячу російських спортсменів, серед яких є і згадані біатлоністи, сьогодні підозрюють у махінаціях із забороненими препаратами.

Нагадаємо, що це вже не перший допінговий скандал, пов’язаний з Росією. Так, через позитивні допінгові проби сотні російських атлетів були позбавлені права виступати на Олімпіаді в Ріо цього року. Окрім того, у маніпуляціях з допінгом підозрюють спецслужби та владні структури РФ. Тобто фальшування спортивних результатів Путіним і компанією було поставлено на потік.

Тим часом світова біатлонна спільнота закликає IBU адекватно відреагувати на ситуацію та дискваліфікувати російських біатлоністів.

Мартен Фуркад, дворазовий олімпійський чемпіон:

«Перш за все нам були потрібні докази порушень, але тепер я чекаю дій. IBU повинен вирішити цю проблему і бути жорстким з порушниками. Це не один чи кілька спортсменів, а – 31. Сподіваюся, у IBU вистачить сміливості покарати їх. Якщо для них (біатлоністів) не буде ніяких наслідків, то я буду закликати партнерів і суперників не брати участь в змаганнях за Кубок світу».

Еміль Хегле Свендсен, лідер збірної Норвегії з біатлону:

«Ми не можемо мати справу з шахраями. IBU повинен показати приклад, що це неприпустимо. Я підтримую дискваліфікацію, хоч це і сумно».

За словами голови IBU Андреса Бессеберга, якщо махінації росіян буде підтверджено, атлетів не лише дискваліфікують, а й саму Росію можуть позбавити права проведення чемпіонату світу з біатлону 2021 року.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *