Борця-ветерана Алексіса Вілу арештували за вбивство

Дворазового чемпіона світу й олімпійського призера з вільної боротьби, відомого бійця ММА (змішані єдиноборства) Алексіса Вілу затримали у справі про вбивство. Йому загрожує тривале тюремне ув’язнення, яке він відбуватиме або в США, де проживає понад 20 років, або на рідній Кубі, куди спортсмена може депортувати американська влада.

Ордер на арешт Вілли за вбивство другого ступеня тяжкості з застосуванням зброї та за попередньою змовою поліція Маямі виписала ще 29 березня. Затримали 47-річного ветерана спорту 17 квітня. Він перебуває у виправному центрі, де чекає депортації на Кубу, звідки втік більше 20 років тому. Він може стати першим кубинським атлетом, якого влада США повернула на “Острів свободи”.

Алексіс Віла вже відсидів трирічний термін у США. У 2004 році йому висунули звинувачення в насильницьких діях після того, як він на власному авто випадково врізався в будівлю терміналу аеропорту в Форт-Лодердейлі. Постраждалих у результаті інциденту не було, однак влада запідозрили кубинця в тероризмі і присудила три роки тюрми.

Після ув’язнення відомий борець вільного стилю почав кар’єру в ММА. Вона виявилась не дуже вдалою (15 виграшів і 7 поразок), порівнюючи з його попередніми досягненнями. Алексіс Віла ставав чемпіоном світу з вільної боротьби (вагова категорія до 48 кг) у 1993 і 1994 роках, а на Олімпійських іграх в Атланті в 1996 році завоював “бронзу”.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *