Боксери Кличко та Льюіс знову зустрілися віч-на-віч

До легендарних Віталія Кличка та Леннокса Люіса знову прикута увага уболівальників. Сьогодні, 1 жовтня, вічний чемпіон WBC, мер Києва Віталій Кличко та Леннокс Льюіс зустрілися в боксерських рукавичках.

Такий вихід зірок боксу відбувся під час церемонії відкриття 56-го конгресу Всесвітньої боксерської ради (WBC), який вперше проводять у Києві. Проо це інформує Фейсбук-сторінка Віталія Кличка.

WBC у Києві
WBC у Києві

Чемпіони через 15 років після поєдинку поділилися своїми тодішніми емоції та прокоментували найяскравіші моменти бою. Не обійшлося й без жартів і обговорення питання, хто ж тоді переміг.

“15 років тому відбувся бій, про який і донині говорять мільйони людей у світі, – сказав Кличко. – Сьогодні наш ринг- ця сцена і можемо коментувати той бій”, – додав він.

Зокрема, Кличко сказав, що, якби лікар тоді не зупинив бій через розсічення на обличчі в українця, він вже у наступному раунді поклав би Льюіса на ринг.

WBC у Києві
WBC у Києві

Також Кличко подякував Льюісу за те, що той бій дав йому шанс продемонструвати, що він – один із найсильніших боксерів світу.

“Леннокс дав мені шанс показати, що я – один із найсильніших боксерів світу. Всі фани боксу, коментатори оцінили мої вміння, – відзначив Кличко. – Сьогодні багато хто хоче побачити бій Кличко-Льюіс знову, але вибачте, на жаль, цього вже не буде”, – сказав мер Києва.

Леннокс Льюїс зауважив, що передивлявся бій близько 30 разів і дивився б його знову і знову. Він назвав Кличка найскладнішим із своїх суперників. “Це був прекрасний бій. І я хочу назвати тебе моїм найскладнішим суперником. Це був вражаючий бокс,- сказав Льюїс. – Якщо б Віталій щось тут сказав про мою маму, я, можливо, побився б з ним зараз, але він дуже хороший”, – пожартував Леннокс Льюіс.

Також бій чемпіонів прокоментував і лікар Пол Уоллес, який зупинив тоді поєдинок через сильне розсічення на обличчі у Віталія Кличка. Кличко жартома запитав у лікаря, чи Льюіс домовлявся з ним про припинення бою.

“Я знаю, що ви билися як чемпіони. І я знаю, що ти, Віталій, міг віддати свій зір за цей пояс. Але у тебе велике майбутнє. В спорті ти все довів. Тепер доводиш в іншому» – сказав Уоллес.

До речі, офіційне лого і новий пояс WBC тепер будуть з українським прапором на передньому плані.

Про це заявив президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман під час церемонії відкриття 56-го конгресу організації.

WBC у Києві
WBC у Києві

«Ви знаєте, що всі боксери мріють про зелений пояс WBC. І цей трофей постійно змінюється, як і всі ми. Я хочу презентувати новий пояс з новим логотипом WBC. На ньому тепер є Україна», – заявив президент Всесвітньої боксерської ради. Перший такий пояс з українським прапором на передньому плані логотипу Маурісіо Сулейман вручив вічному чемпіону WBC Віталію Кличку.

«Новий пояс з українським прапором! Це велика честь для нашої країни і для мене особисто. Це ще один великий плюс того, що конгрес WBC відбувається тут – у Києві», – сказав Віталій Кличко.

Фото із Фейсбук-сторінки Віталія Кличка

На цю тему також читайте:

 

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *