Біатлон: українці виграли «бронзу» в змішаній естафеті та проігнорували гімн Росії (+відео)

Під час виконання гімну РФ українські спортсмени демонстративно покинули п’єдестал

На чемпіонаті Європи з біатлону збірна України здобула бронзові медалі в змішаній естафеті. Наші спортсмени могли виграти нагороди і вищого ґатунку, проте на самому фініші українців обігнали норвежці. Виграли ж змагання Росіяни.

Щодо самої гонки, то ми виступали у доволі непоганому складі: Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Олескій Жирний та Руслан Ткаленко.

Проблеми у нас виникли вже на першому етапі, коли Джима поїхала на коло штрафу на другому вогневому рубежі. Це відкинуло українців на четверте місце із солідним відставанням від лідера – майже хвилину ми програли команді Росії.

Інші наші біатлоністи їхали швидко та стріляли влучно. Це і дозволило українцям потрапити на подіум.

Запам’яталася змішана естафета не лише місцем України на подіумі, а й патріотичною позицією наших спортсменів. Під час виконання гімну Росії українці демонстративно розвернулися і пішли з церемонії нагородження. За ними, як не дивно, пішли і переможці змагань – росіяни – теж проігнорувавши гімн своєї держави. Ви коли-небудь таке бачили???

Подіум залишився порожнім. Полякам, організаторам змагань не залишалося нічого, окрім вимкнути гімн Росії та достроково зупинити церемонію нагородження.

Ярослав ТИМОШИК

Фото  biathlon.com.ua

Відео УФС

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *