Біатлон: Україна випередила Росію та виграла «бронзу» у змішаній естафеті

Командна робота та влучна стрільба дозволили українським біатлоністам завершити етап Кубка світу в Контіолахті на п’єдесталі.

Не так часто в нинішньому сезону українські біатлоністи тішать вболівальників чудовими результатами. Останнім часом ми всерйоз радіємо потраплянню наших спортсменів до «десятки» за підсумками гонки, а що вже говорити, коли йдеться про подіум. Тому бронзову нагороду у змішаній естафеті – дисципліні , яка «закривала» етап Кубка світу в фінському містечку Контіолахті, можна сміливо вважати неабияким успіхом. Тим більше наша командна, дійсно, провела дуже сильну гонку.

У змішаних естафетах на перших двох етапах виступають дівчата, другу половину перегонів проводять хлопці. Тренери нашої збірної виставили на гонку далеко неоптимальний склад – Ірина Варвинець, Ольга Абрамова, Сергій Семенов, Дмитро Підручний. Це пов’язано з тим, що в цей же день проводився індивідуальний мікс, де Україну представляли Анастасія Меркушина та Артем Прима ( фінішували сьомими). Тож на них в естафеті розраховувати не доводилось. За годину до старту стало відомо, що лідера жіночої команди Юлію Джиму замінить Ольга Абрамова, і ця новина не додавала особливого оптимізму.

Перший етап просто блискуче відпрацювала Варивнець. Ірина була точною на стрільбах і, що особливо приємно, швидко пройшла дистанцію. Варвинець пропустила вперед лише титуловану француженку Марі Дорен Абер і передала естафету другою. Відставання нашої команди від лідера складало 20 секунд.

Ольга Абрамова, вочевидь, не впоралась з хвилюванням на першій стрільбі. Три мішені з п’яти Ольга не закрила, тому витратила багато часу на додаткові набої. Пощастило обійтися без додаткового штрафного кола. Зате на другому вогневому рубежі Ольга стріляла швидко та влучно. Їй вдалося відіграти кілька секунд на фініші, але, загалом, після другого етапу Україна скотилася на 7 місце з відставанням від лідера аж на 57 секунд.

Сергій Семенов пройшов дистанцію у своєму стилі: рівно і більш-менш швидко по трасі, спокійно та влучно на стрільбі. Поки суперники завалювали стрільбу і «мотали» кола штрафу, Семенов використав лише один додатковий набій, скоротив відставання до 50 секунд і вивів нашу команду на 4 місце.

Фінальний етап дістався Дмитрові Підручному. Доля бронзових нагород вирішилася на другому вогневому рубежі, куди Підручний під’їхав разом з росіянином Євгеном Гаранічевим. Обоє почали стріляти одночасно. Українець припустився одного промаху, в той час, як біатлоніст з Росії не закрив дві мішені. Підручний, швидко і точно використав додатковий набій і першим покинув біатлонний стадіон. Гаранічев витратив зайвий час – йому потрібно було закрити не одну, а дві мішені. Перевага Підручного складала 14 секунд, які, теоретично, швидкий Гаранічев міг відіграти. Проте Дмитро не дав росіянину жодного шансу. Більше того, на останньому колі наш біатлоніст збільшив свою перевагу до 20 секунд і приніс збірній України бронзову нагороду.

Перемогу ж в естафеті здобули французи, які лідирували протягом усіх чотирьох етапів. Фантастичний ривок з 15 місця після першого етапу приніс «срібло» команді Німеччини.

Кубок Світу з біатлону, Контіолахті
Змішана естафета
1. Франція (0+9) – 1:11:34.5
2. Німеччина (0+10) – +11.0
3. Україна (0+6) – +27.1
4. Росія (0+10) – +47.8
5. Норвегія (3+8) – +1:15.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *