Андрій Шевченко: «Я залишаюся працювати головним тренером збірної»

Напередодні товариського матчу проти Словаччини, який відбудеться 10 листопада у Львові, головна команда країни прибула на збір до Києва, а тренер «жовто-синіх» Андрій Шевченко поспілкувався зі ЗМІ. Пропонуємо вашій увазі головні тези наставника збірної України.

Про своє майбутнє у збірній

Сьогодні (6 листопада) Виконком ФФУ затвердив мене на посаді головного тренера збірної України. Мені дали можливість ще раз сформувати тренерський штаб. Я переговорю зі своїми помічниками, після чого ми підпишемо нові контракти. У кожного з нас є контракт з терміном дії до червня 2018 року. До цього часу ми повинні сформувати розуміння на наступний відбірковий цикл, визначитися з тренерським штабом. Як тільки це буде зроблено, будуть підписані нові контракти.

Маю можливість переговорити з усіма своїми помічниками. Кожен із них брав на себе відповідальність напередодні відбіркового циклу ЧС-2018. Зараз усі вони побачили реалії, і тепер я знову повинен кожного з них вислухати. Якщо ми і в цей раз збігаємося в плані загального розуміння, то разом будемо рухатися далі. Це стосується всіх, не тільки Рауля Ріанчо. В тому числі, і лікарів, і масажистів. А якщо хтось не захоче продовжувати працювати в тренерському штабі збірної України, то будемо шукати заміну

Про завдання на Євро-2020

Переді мною стоїть завдання вивести збірну України на Євро-2020. У мене іншого виходу немає. Головне – результат. Упевнений, що ми це завдання вирішимо. З першого або другого місця в групі – вже друге питання. А наскільки складно нам буде вирішувати це завдання, зможемо сказати після жеребкування. Але я гарантую, що збірна поїде на Євро-2020. Можете купувати квитки.

Про товариські матчі напередодні старту відбіркового циклу

Мова йшла про товариський матч зі збірною Аргентини. Звучала сума, яку вимагали аргентинці за проведення спарингу. Я був проти: в такий складний для нашої країни період ненормально платити такі гроші за організацію поєдинку.

Вийде організувати сильні спаринги – відмінно. Але і суперники рівня збірної Словаччини – теж гарна перевірка сил. Однак першочергово всі наші сили будуть спрямовані на те, щоб знайти хороших спаринг-партнерів. Тоді зможемо побачити рівень наших футболістів, та й для самих хлопців такі матчі стануть великим плюсом.

Про можливість знову грати у Львові

В першу чергу, я вдячний ФІФА і УЄФА за те, що вони відкрили «Арену Львів» для проведення матчу зі Словаччиною. Це важлива подія. У Львові збірна України завжди користувалася великим успіхом, завжди добре там грала. Завжди було приємно повертатися на цей стадіон. Тому ми чекаємо в п’ятницю істинної львівської підтримки!

Про плани команди на поточний збір

Ми запросили велику кількість нових виконавців. Це було заплановано спочатку. Хлопці, які отримали виклик, добре себе проявили в матчах за свої клуби, демонстрували стабільність. Ми бачимо в них потенціал.

Як на цьому зборі, так і в подальшому плануємо переглядати якомога більше кандидатів, будемо давати їм шанс проявити себе. Хтось із запрошених на цей збір зіграє проти Словаччини з перших хвилин, хтось вийде на заміну. Такі матчі якраз і потрібні для того, щоб награвати склад, і для того, щоб у нових виконавців була можливість проявити себе. Два головні завдання поточного збору: перевірка нових футболістів і награвання складу.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *