Андрій Павелко керуватиме українським футболом ще 5 років

Сьогодні, 16 червня, XX Конгрес Федерації футболу України переобрав Андрія Павелка президентом.

За таке рішення одностайно проголосували усі 95 делегатів Конгресу. Сам захід був суто формальним. Це не були класичні вибори президента ФФУ. Справа в тому, що згідно зі змінами в законодавстві України громадські організації, а саме такою була ФФУ, повинні були пройти процедуру перереєстрації. А відтак змінити (чи наново зареєструвати) свій статут та керівні органи.

Власне це і зробив XX Конгрес Федерації, переобравши президентом Андрія Павелка.

Також Конгрес ФФУ обрав трьох перших віце-президентів організації.

Ними стали Назар Холодницький, Олександр Бандурко та Вадим Костюченко – двох останніх просто переобрали. В результаті юридичних змін відтепер ФФУ є не громадською організацією, а громадською спілкою.

Щоправда, є один маленький нюанс. Відповідно до нового статуту ФФУ, президент спілки обирається один раз на 5 років (раніше було 4 роки). Тож Павелко керуватиме українським футболом до 2022 року. Але обрали на цю посаду Андрія Васильовича ще у 2015-му. Тобто, завдяки змінам в законодавстві, Павелко загалом очолюватиме ФФУ аж 7 років. Виходить, що президенту ФФУ, у порівнянні з його попередниками, випав своєрідний бонус: додаткових три роки на посаді. Добре це чи погано, покаже час.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *