У київській велошколі навчатимуть усіх

Нинішній рік видався особливим для велосипедистів. Муніципалітет збудував й відкрив Київський велотрек, Федерація велосипедного спорту України провела міжнародну велогонку Race Horizon Park у Києві та області.

І ось знову подія – у червні киян запрошують до Велошколи з безпеки руху в шести районах, а також на громадський безкоштовний велопрокат від Асоціації велосипедистів Києва.

“У Києві бракує велоінфраструктури, тому велосипед досі сприймається як спорт чи відпочинок у парках чи за містом. Велосипед може бути не тільки спортом, а й засобом повсякденного транспорту, бо має багато переваг: це здорово, дешево і зручно. У Велошколі з безпеки руху ми вчимо пересуватися по Києву безпечно і пояснюємо Правила дорожнього руху в теорії та на практиці”, – розповів координатор велотренерів Асоціації велосипедистів Києва Дмитро Макагон.

У неділю, 11 червня, Велошкола пройде в трьох районах одночасно: на Оболоні, Троєщині та Нивках.

У суботу, 24 червня, можна буде знайти Велошколу з безпеки руху в Голосіївському районі на ВДНГ, де проходитиме фестиваль сонячного майбутнього ReAction 2017. У неділю, 25 червня, Велошколу можна буде знайти на Подолі і Позняках.

На теоретичну частину Велошколи з безпеки руху можна приходити без велосипеда. Участь у Велошколі АВК безкоштовна за умови реєстрації: https://goo.gl/QCf5eT

У червні можна буде безкоштовно взяти велосипед напрокат на велоточках АВК під час двох великих фестивалів на ВДНГ.

24 червня на Фестивалі сонячного майбутнього ReAction 2017 буде інфоточка Асоціації велосипедистів Києва з безкоштовним велопрокатом. У Саду бажань кожен зможе покрутити педалі на ВДНГ, поспілкуватися з волонтерами Асоціації та дізнатися, як можна робити Київ велосипедним.

Фестиваль сонячного майбутнього ReAction збере в одному місці все, що ми так любимо: сонце, свіже повітря, музику, велосипеди, документальне кіно, «зелені» технології, арт-інсталяції, спілкування та вуличну їжу.

“На велоточці Асоціації велосипедистів Києва можна буде пройти тест на велоправа, отримати Правила дорожнього руху для велосипедистів, дізнатися про найближчі велоподії, роздивитися мапу веломережі Києва та приєднатися до АВК”, – каже директорка АВК Анастасія Макаренко.

У неділю, 25 червня, безкоштовний велопрокат та інфоточку АВК можна буде знайти на Дні молоді, який святкуватимуть на ВДНГ за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

На фото: під час гонки Race Horizon Park.
Фото Олексія ІВАНОВА

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *