У Києві відбулася Міжнародна виставка собак-2017

Понад двохсот порід собак, близько п’яти тисяч учасників із різних країн планети (у тому числі Італії, Іспанії, Швеції, Туреччини, Грузії, Молдови, України тощо), яскраві спортивні шоу та великий «собачий подіум» майже із трьох десятків рингів, на яких авторитетні експерти з 15 держав оцінювали зовнішність братів менших грандіозного собачого конкурсу краси. Парад Чемпіонів представляли 80 найсильніших представників світового собачого бомонду.

На Євро Дог Шоу – 2017 були присутні собаки з 55 держав. І це рекорд для Європейської виставки собак загалом! Більше ста іменитих експертів, що зазвичай судять Чемпіонати Європи та світу, керівництво Міжнародної кінологічної федерації у повному складі. Вони не просто судили, а ефективно, якісно й об’єктивно оцінювали екстер’єрні стандарти світової собачої еліти на численних рингах, підносячи престиж українського «Євро».

Сьогодні КСУ опікує в Україні понад 300 тисяч собак 300 порід. Щорічно в Племінній книзі реєструється понад 10 тисяч метів і майже 40 тисяч цуценят. Більше тисячі українських собак мають титул Інтерчемпіона. Міжнародна виставка собак усіх порід «Київська Русь – 2017» та підсумковий річний САСІВ «Кришталевий Кубок України – 2017» своїм виставковим «меню», як завжди, радують і гурманів, і широку аудиторію любителів братів менших.

У програмі: для шанувальників екзотичного та спортивного дресирування – змагання та показові виступи з різних видів кінологічного спорту; молоді кінологи демонструють свої можливості у чемпіонаті з Юніор-хендлінгу – 2017; чемпіонати з різних порід, шоу- програми, показовий урок із каністерапії для «особливих» діток, Майданчик дружби та конкурс «Дитячий малюнок» для всієї дітвори, головний фінальний респект «Best in show», «Парад чемпіонів», де беруть участь найдостойніші чотирилапі, – усе це створює атмосферу свята для кожного, хто завітав до виставок у передноворічний час.

За кількістю собак тієї чи іншої породи на виставках завжди можна судити про їхню популярність у вітчизняних і зарубіжних собаківників. Так от, найчисельнішими породами виставок є: Лабрадор ретривер, Ам.стаф.тер’єр, Мініатюрний шнауцер, Вельш коргі пемброк, Мопс, Кане корсо, Французький бульдог, Сибірський хаскі, Голден ретривер і Бігль. А когорту найрідкісніших порід в Україні представлять: Бордер тер’єр, Поденго португальський, Тайський собака бангкаєв, Фінський лапхунд, Афганський хорт, Євразієр, Тибетський тер’єр, Корейський мастиф.

Уже традиційно на спеціальному виставковому ринзі відбувається благодійний захід «Друг у біді не залишить» – показові заняття з каністерапії для «особливих» дітей, організований Головним управлінням КСУ спільно з Реабілітаційним центром для людей з обмеженими можливостями «Майбутнє», де головує людина з великим серцем Ганна Горошко, і зооцентром «Лармон» за участю вихованців Спеціальної школи-інтернату №26 та Київської середньої школи №218.

Цього разу «репертуар» заходу знову розширився. У неділю працюватиме Майданчик дружби, де можна буде побачити не тільки урок із каністерапії, але й подивитись циркове шоу з чотирилапими артистами. Поки батьки займатимуться своїми важливими дорослими справами, діти розважатимуться, гратимуться, весело проводитимуть час і дізнаватимуться багато нового та цікавого.

Для дітлахів влаштовуються зустрічі з цікавими людьми, майстер-класи, часи творчості, фотосесії з чотирилапими друзями, дитяча дискотека з собаками і безліч веселих розваг. А ще біля Майданчика дружби проходить благодійний ярмарок робіт і смаколиків, кулінарних і сувенірних хендмейдів, виготовлених рученятами дівчаток та хлопчиків з особливим внутрішнім світом.

Генеральний партнер виставок – компанія «Royl Canin Україна». Інформаційні партнери – «Our Dogs» (www.ourdogs.co.uk), міжнародна кінологічна газета (Великобританія), журнал КСУ «Club Dogs», інформаційний партнер – «Фраза.ua», перший український сайт авторської журналістики (Україна), та 1-й інформаційний зоопортал України «Pets Today». Міжнародні виставки влаштовує Кінологічна спілка України, президентом якої вже багато років є Георгій Оніщенко.

Фото “Українського репортера”

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *