У Львові обрали найкращу книжку Форуму видавців – 2017

14 вересня відбулася церемонія нагородження «Найкраща книга Форуму – 2017». Урочистий захід проходить у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Цього року журі вирішило не присуджувати Гран-прі Форуму видавців, повідомляє сайт Твоє місто.

У номінації Класична українська література перемогла книжка Івана Франка “Мойсей”, “Видавництво Львівського національного університету імені Івана Франка”.

У номінації Сучасна українська проза перемогла книжка Сергія Жадана “Інтернат”, видавництво “Meridian Czernowitz”.

У номінації Сучасна українська поезія перемогла книжка “Антологія української поезії XX століття: від Тичини до Жадана” (упорядник Іван Малкович), видавництво “А-ба-ба-га-ла-ма-га”.

У номінації Класична зарубіжна література перемогла книжка Мацуо Басьо “Поезії”, видавництво “Веселка”).

У номінації Сучасна зарубіжна література перемогла книжка Хорхе Луїса Борхеса “Книга вигаданих істот”, “Видавництво Старого Лева”.

У номінації Місто-Харків перемогла книжка Максима Розенфельда “Фасади. Харків”, видавництво “АССА”.

Особливу відзнаку Харківського журі отримує книжка Підлужної Алли “Код Володимира Дахна”, видавництво “АВІАЗ”.

У номінації Література для дітей віком від 0 до 9 перемогла книжка Оксани Були “Зубр шукає гніздо”, “Видавництво Старого Лева”.

У номінації Література для дітей віком від 10 до 12 перемогла книжка Ульфа Старка “Маленька книжка про любов”, “Видавництво Старого Лева”.

У номінації Підліткова література перемогла книжка Яни Подосєльнік. Глосарій моди. Ілюстрації одягу українських дизайнерів, видавництво “Artbooks”.

У номінації Біографія перемогла книжка Леоніда Ушкалова. Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди, видавництво “Дух і літера”.

У номінації Історія перемогла книжка Оксани Кісь. Українські жінки у горнилі модернізації, видавництво “Клуб Сімейного Дозвілля”.

У номінації Місто-Київ перемогла книжка Владислава Гриневича “Бабин Яр. Історія і пам’ять”, видавництво “Дух і літера”.

Особливу відзнаку Київського журі отримує книжка Тараса Лозинського “Рушники Наддніпрянської України”, видавництво “Майстер книг”.

У номінації Український non-fiction перемогла книжка Тимура Ворони “Стартап на мільйон. Як українці заробляють на технологіях”, видавництво “Vivat”.

У номінації Перекладений non-fiction перемогла книжка Христі Фріланд “Плутократи. Епоха нових багатих і занепад старої системи”, видавництво “Наш формат”.

У номінації Навчальна, довідкова, професійна література перемогла книжка Альберто Каїро “Функціональне мистецтво: вступ до інфографіки та візуалізації”, “Видавництво УКУ”.

У номінації Візуальна книга переміг графічний роман Івана Франка, Міхая Тимошенка, Кирила Горішного “Герой поневолі”, видавництво “Леополь”.

У номінації Місто-Львів перемогла книжка Катажини Котинської “Львів: перечитування міста”, “Видавництво Старого Лева”.

Особливу відзнаку Львівського журі отримує книжка Ярини Винницької “Наречена”, видавництво “Terra Incognita”.

Нагадаємо, найбільший книжковий і літературний захід Центрально-Східної Європи відчинив 13 вересня двері для своїх відвідувачів. За 5 днів можна відвідати понад 1000 культурних та освітніх заходів.

«Фокусна тема 24-го форуму – Точка творення. Форум видавців у Львові від самого початку був місцем, де творилося щось нове: книги і видавці, тексти і автори, цінності й сенси. Зараз світ дуже змінився, і ми разом спробуємо зрозуміти час, в якому живемо, щоб стати точкою творення для світу майбутнього», – зазначає президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Фото: “Форум видавців”

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *