Названо лауреатів премії імені Веніаміна Блаженного 2018

За поданням президента Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергія Дзюби, лауреатами Міжнародної літературної премії імені Веніаміна Блаженного в Білорусі стали письменники з України – Станіслав Маринчик (м. Ічня Чернігівської обл.) та Віталій Леус (м. Чернігів. Віталія Миколайовича відзначено посмертно).

Нагороджено й відомого науковця, доктора культурології, подвижника і популяризатора української літератури в світі Олексія Давидова. Їх відзначено за книги та публікації останніх років і значний особистий внесок у сучасну словесність

Віталій Леус
Станіслав Маринчик

Видатного поета Веніаміна Блаженного практично не друкували за радянських часів, бо він був віруючим і писав високодуховні вірші. Тепер добродія Веніаміна справедливо вважають класиком у Білорусі. Він уже відійшов у вічність. Тож на його честь створили почесну відзнаку, якою щороку нагороджують талановитих письменників із різних держав. Головний організатор цієї престижної нагороди – популярний літературно-мистецький журнал «Новая Немига литературная», що видається у Мінську. Тож підпис редактора цього часопису, відомого поета, лауреата Національної премії Білорусі Анатолія Аврутіна стоїть і на лауреатських дипломах.

Олексій Давидов

Раніше Міжнародну літературну премію імені Веніаміна Блаженного в Білорусі отримали відомі українські письменники Василь Слапчук, Тетяна та Сергій Дзюби, Іван Корсак, Олег Гончаренко, а також українська літераторка і громадський діяч із Німеччини Олена Ананьєва.

Ярослав САВЧИН, письменник, перекладач, журналіст

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *