Жителі Київщини можуть забути смак справжнього хліба

Скоро, очевидно, подорожчають хліб, батони, булочки… Адже після того, як держава перестала регулювати ціни на харчові продукти, поступово зростає вартість борошна. Причиною його здорожчання є збільшення закупівельної ціни на зерно. А ще – витрати на електроенергію, газ та логістику.

Що каже місцева влада? Як далі діятимуть пекарі? Розмова на цю тему відбулася в департаменті агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації.

На думку виробничників, однією з умов зниження ціни на борошняні вироби є пониження рецептури виробництва хліба. Водночас велику частину остаточної ціни на продукцію складає націнка торговельних мереж, яка становить 15 відсотків загальної ціни.

Тобто якщо жителі Київщини хочуть, щоб не дорожчав хліб, повинні або забути про справжній його смак і задовольнятися якимись прісними коржами, виготовленими “за пониженою рецептурою виробництва”, або бігти не до крамниці, а прямо до павільйонів хлібозаводів, де продають товар без націнки.

Підготувала Алла ТОПЧІЙ

Редакція

Редакція

Редакція “Українського репортера”