Ціни на продукти в Україні вже європейські. Коли ж стануть європейськими зарплати?

Ціни на продукти в Україні зрівнялися з європейськими і продовжують зростати. При цьому зарплати українців залишаються одними з найнижчих у Європі.

Продавці на ринках почали відпускати товар поштучно – овочі, фрукти і навіть яйця, а все через зниження купівельної спроможності. Українці бідніють, гривня падає, і виручка від продажів стає меншою. Продавці засмучені.

Люди купують найнеобхідніше – по одному буряку, морквині, яйцю, а м’ясо і сало, які побили рекорди по зростанню цін, просять різати шматочками по 200 грамів.

Поштучний продаж виріс не тільки на ринках, але і в супермаркетах. Також покупка однієї морквини, цибулини або буряка тут звичайна справа.

В одному з найдешевших супермаркетів Німеччини курятина коштує менше 1 євро, яйця – 1 євро 30 центів. Рукола – менше половини євро (приблизно 15 грн).

А банани і яблука в польських супермаркетах набагато дешевші, ніж в київських.

Експерти кажуть, що багато українців більше половини місячного доходу витрачають на їжу. В європейських країнах на продукти витрачають не більше 20%.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *