Подорожчали усі популярні українські страви. Найбільше – вареники з капустою

За розрахунками фахівців Економічного дискусійного клубу, у квітні приготування популярних українських страв коштувало:

борщу (каструля 4 літри):

з м’ясом – 99,13 гривні;

без м’яса – 24,31 гривні;

дерунів із сметаною (з розрахунку 25 штук) – 23,4 гривні;

вареників (з розрахунку 40 штук):

з сиром – 72,05 гривні;

з капустою – 28,01 гривні.

Таким чином, у квітні відбулося чергове подорожчання приготування усіх популярних українських страв, за винятком вареників із сиром.

Подорожчання страв, передусім, відбулося під впливом сезонного підвищення цін на овочі.

У квітні найвищий приріст вартості відбувся на вареники з капустою – на 7,9% (плюс 2,05 грн. на страві). Першість за абсолютним показником підвищення вартості, як і попередні два місяці, залишалася за борщем з м’ясом, що додав до вартості 2,85 гривні (плюс 3%).

За рахунок сезонного «відкату» цін на молокопродукти, зокрема сир м’який, у квітні знизилася вартість приготування вареників із сиром (на 0,4 %, або «мінус» 28 копійок).

З початку 2018 року лідерами подорожчання є борщ пісний (плюс 40%) та вареники з капустою (плюс 30%).

Роком раніше (порівняно з квітнем 2017 року) приготування популярних українських страв коштувало господиням на 10 – 24% дешевше.

Редакція

Редакція

Редакція “Українського репортера”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × three =